Súbor náhrobníkov v Siladiciach

Národná kultúrna pamiatka Súbor náhrobníkov vyhlásená v roku 1963. Na cintoríne sa nachádzajú slohové kríže a kamenné platňovité náhrobníky z 19.storočia. Je to súbor 21 kamenných náhrobníkov. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Náhrobník I. Náhrobník č.22. Klasicistický náhrobník z roku 1804. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník II. Náhrobník č.1. Klasicistický náhrobník z 1.desaťročia 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník III. Náhrobník č.2. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník IV. Náhrobník č.3. Ľudovo-klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia.

Náhrobník V. Náhrobník č.13. Náhrobník pravdepodobne z prelomu 19. a 20.storočia.

Náhrobník VI. Náhrobník č.24. Náhrobník bez slohových znakov z roku 1875. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník VII. Náhrobník č.4. Ľudovo-klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník VIII. Náhrobník č.5. Náhrobník pravdepodobne z roku 1810. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník IX. Náhrobník č.25. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník X. Náhrobník č.6. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XI. Náhrobník č.26. Klasicistický náhrobník pravdepodobne z roku 1816. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XII. Náhrobník č.27. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XIII. Náhrobník č.7. Ľudovo-klasicistický náhrobník z roku 1849. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XIV. Náhrobník č.17. Historizujúci náhrobník z roku 1897.

Náhrobník XV. Náhrobník č.28. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia.

Náhrobník XVI. Náhrobník č.8. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XVII. Náhrobník č.18. Ľudovo-klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XVIII. Náhrobník č.29. Ľudovo-klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XIX. Náhrobník č.10. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XX. Náhrobník č.20. Klasicistický náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí.

Náhrobník XXI. Náhrobník č.31. Náhrobník z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol v roku 1917.