Pohrebná kaplnka rodiny Konkoly-Thege v Hurbanove

Národná kultúrna pamiatka Pohrebná kaplnka s areálom vyhlásená v roku 2007. Nachádza sa na ulici Komárňanská. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Pohrebná kaplnka. Novogotická pohrebná kaplnka rodiny Konkoly-Thege z roku 1851. Upravovaná bola v 90.rokoch 20.storočia. Prízemná jednoloďová stavba s obdĺžnikovým pôdorysom. Nachádza sa na južnom okraji obce.

Krypta. Eklekticistická podzemná krypta rodiny Konkoly-Thege zo 4.štvrtiny 19.storočia. Upravovaná bola v 90.rokoch 20.storočia. Nachádza sa pri kaplnke.

Náhrobník I. Historizujúci kamenný náhrobník Konkoly Elek Thege zo 4.štvrtiny 19.storočia. Má štvorcový pôdorys. Nachádza sa pred zadnou stranou krypty.

Náhrobník II. Historizujúci kamenný náhrobník Konkoly Mikloš Thege zo 4.štvrtiny 19.storočia. Má štvorcový pôdorys. Nachádza sa pred zadnou stranou krypty.

Náhrobník III. Historizujúci kamenný náhrobník Konkoly Feri Thege zo 4.štvrtiny 19.storočia. Má štvorcový pôdorys. Nachádza sa pred zadnou stranou krypty.

Plot. Historizujúci kovový plot zo 4.štvrtiny 19.storočia okolo kaplnky. Má obdĺžnikový pôdorys. Nachádza sa okolo krypty s náhrobníkmi.