Meštiansky dom Michalská 18, 20

Národná kultúrna pamiatka Meštianske domy vyhlásená v roku 1963. Nachádza sa v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Meštiansky dom I. Gotický meštiansky dom bol postavený v roku 1422. Upravovaný bol v 16.-17.storočí, v 18.storočí, v polovici a v 90.rokoch 20.storočia. Má obdĺžnikový pôdorys, jednotraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s podkrovím a pivnicou. ČSOB banka, sieňový radový dom, stojí na východnej strane ulice Michalská 18Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 1989.

Meštiansky dom II. Renesančný meštiansky dom bol postavený v 14.storočí. Upravovaný bol v 16.-17.storočí, v 18.storočí, koncom 18.storočia a v 1.polovici 20.storočia. Má pôdorys v tvare L, dvojtraktovú dispozíciu, je štvorpodlažný s pivnicou. ČSOB banka, prejazdový nárožný dom, stojí na ulici Michalská 20 pri ulici Zámočnícka 2-4.