Meštiansky dom Michalská 14, 16

Národná kultúrna pamiatka Meštianske domy vyhlásená v roku 1963. Nachádza sa v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Meštiansky dom I. Neskororenesančný meštiansky dom bol postavený v 14.storočí. Upravovaný bol v 15.-16.storočí, v 1.polovici 17.storočia, v roku 1760, koncom 18.storočia a v 20.storočí. Má pôdorys v tvare C, dvojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s pivnicou. Prejazdový radový dom stojí na ulici Michalská 14.

Meštiansky dom II. Neskororenesančný meštiansky dom bol postavený v 14.storočí. Upravovaný bol v 15.-16.storočí, v 1.polovici 17.storočia, v roku 1760, koncom 18.storočia a v 20.storočí. Má pôdorys v tvare L, dvojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s pivnicou. Prejazdový radový dom stojí na ulici Michalská 16.