Kúpele Smrdáky

Pramene s minerálnou vodou sa spomínajú v roku 1617. Samotné kúpele založil v rokoch 1832-1833 barón Jozef Vietoris. Postavil prvú kúpeľnú budovu a kaštieľ pre zámožných návštevníkov. Pôvodné kúpele tvorilo niekoľko empírových objektov zo začiatku 19.storočia, ktoré s modernými úpravami a prestavbami sú v prevádzke dodnes. V sírnatých kúpeľoch sa liečia predovšetkým choroby kožné, ale aj reumatické, nervové ako aj stavy po popáleninách. Zloženie minerálnych vôd je v Európe unikátne a patrí medzi liečivé vody s najvyšším obsahom sírovodíka, s výnimkou vulkanických oblastí. Je to sírna, slaná, jódová minerálna voda s teplotou okolo 12°C, s vysokým obsahom minerálnych solí (3.400mg/l). Liečebné účinky má aj sírne bahno. Podoba kúpeľov sa zmenila otvorením kultúrno-spoločenského strediska v liečebnom dome Centrál v roku 1992 a liečebnom dome Vietoris v roku 1993.