Kostol svätého Juraja, mučeníka v Bobrovci

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1963. Pôvodne gotický jednoloďový rímsko-katolícky farský Kostol svätého Juraja, mučeníka zo 14.storočia, v polovici 16.storočia renesančne upravený. V roku 1723 bol barokovo rozšírený. Kostol tvoria v podstate dva kostoly spojené do kríža. Prvý kostol, neskorogotický, smerom východ-západ, pochádza pravdepodobne z roku 1415. V rokoch 1550-1560 bol tento kostol renesančne upravený. V rokoch 1777-1784 bol pôvodný kostol rozšírený priečne vstavanou novou loďou, teda druhým kostolom, väčším a vyšším. Tento bol postavený v barokovom slohu, s polkruhovo zakončeným presbytériom a s pôvodnou, ale zväčšenou vežou. Stavbu tohto kostola urobili bobroveckí murári pod vedením staviteľa Jakuba Drahnu z Liptovského Mikuláša, a pod patronátom grófa Jána Ilešháziho a jeho manželky Sidónie Baťánovej, pánov Likavského hradu. Zo starého kostola ostalo sanktuárium a vchod do kostola, teda dnes akoby dve kaplnky. Pôvodný kostolík bol zasvätený Svätému krížu, barokový svätému Jurajovi. Ďalšie úpravy v rokoch 1830, 1852 a 1923. Po 2.svetovej vojne, v roku 1947, poškodené maľby obnovil a celý kostol vymaľoval akademický maliar Jelínek starší, reštaurátor Husička a výpomocný maliar Jelínek mladší. Zvláštnosťou hlavného kostola sú dva obrazy svätého Juraja. Tieto obrazy maľoval Jozef Božetech Klemens v rokoch 1852–1854. Jeden obraz, Juraj na koni, zdobí hlavný oltár. Druhý obraz je skôr symbolický, a na ňom stojí Juraj nad premoženým drakom, znázorňujúcim pohanstvo. Tento maliar maľoval aj obraz svätého Jána Nepomuckého na bočnom oltári. V starom sanktuáriu za oltárom je veľký kríž z 1.polovice 19.storočia, kamenná krstiteľnica z konca 16.storočia a baroková socha Madony z 2.polovice 17.storočia. Vo veži sa nachádza starobylý zvon svätého Juraja z roku 1527, ktorý sa Bobrovčanom podarilo priviezť naspäť domov, keď ho chceli koncom 2.svetovej vojny s ostatnými zvonmi odviezť. Ďalšie zvony pochádzajú už z roku 1935. V nádvorí kostola je časť kmeňa z asi 450 ročnej lipy.