Kostol svätého Jána Nepomuckého v Kamienke

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1988. Klasicistický jednoloďový rímsko-katolícky Kostol svätého Jána Nepomuckého postavený v rokoch 1798-1799. Je to jednoloďová stavba so segmentovým uzáverom, pristavanou sakristiou a predstavanou vežou. Priestor je krytý pruskými klenbami a medziklenbovými pásmi. Na západnej strane interiéru je vstavaný chór. Hladké fasády sú zakončené oknami s klenákmi. Veža je včlenená kordónovou rímsou a na hornej časti nárožnými pilastrami. Z pôvodného zariadenia kostola sa zachovali len olejomaľby Zvestovanie (metercia) z roku 1784 a značne premaľovaný obraz svätého Jána Nepomuckého pred kráľom z 2.polovice 19.storočia. V roku 1892 bol kostol opravovaný z nákladov veriacich a v roku 1913 zvnútra vymaľovaný.