Kostol Božieho Tela v Jankovciach

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1988. Pôvodne renesančný jednoloďový rímsko-katolícky Kostol svätého Martina biskupa z Tours z roku 1600. Barokovo upravený bol v roku 1756, obnovený v roku 1884, reštaurovaný v roku 1923. V novom pôdoryse rozšíreného kostola bol rešpektovaný pôvodný renesančný kostol z roku 1600, jednolodie s polygonálnym uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a na západnom priečelí predstavanou vežou. Obvodové murivo presbytéria a lode je zosilnené opornými piliermi. Nárožné lizény veže sú zdôraznené reliéfmi. Veža je zastrešená vysokým ihlancom. Kostol bol poslednýkrát zrekonštruovaný v roku 1991. Kamenný obvodový múr okolo kostola. Barokový zvon z 18.storočia.