Kaštieľ Zámojských v Hajnej Novej Vsi (Viszkeleti)

Národná kultúrna pamiatka Kaštieľ s areálom vyhlásená v roku 1963. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Kaštieľ. Pôvodne renesančný kaštieľ postavený pred rokom 1570. Upravovaný bol pred rokom 1609, v 1.polovici 17.storočia, okolo roku 1708 a v rokoch 1765-1783. Klasicisticky prestavaný v roku 1816, slohovo zjednotený a prefasádovaný v goticko-renesančnom historizujúcom slohu v roku 1924. Má dvojtraktovú dispozíciu, štvorkrídlový uzatvorený pôdorys, je trojpodlažný s podpivničením a arkádovým nádvorím. Solitér sa nachádza v strede obce Hajná Nová Ves 132.

Park. Prírodno-krajinársky anglický park s historickou zeleňou z 1.polovice 19.storočia v strede obce. Upravovaný bol pred rokom 1904 a v rokoch 1980-1981. Má nepravidelný pôdorys. V parku pseudorománska kaplnka z 19.storočia a mnohé druhy vzácnych drevín.

Socha na podstavci. Socha svätého Jána Nepomuckého.