Hostinec Mudroňova 82

Národná kultúrna pamiatka Hostinec a záhrada vyhlásená v roku 1998. Nachádza sa na ulici Mudroňova 82 v Pamiatkovej zóne. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Mestský hostinec. Historizujúca budova bola postavená okolo roku 1931. Upravovaná bola v 30.rokoch 20.storočia, okolo roku 1950, v 2.polovici 20.storočia a v rokoch 2007-2008. Solitérna stavba má trojkrídlový pôdorys, jedno a dvojtraktovú dispozíciu, je dvojpodlažná s podkrovím a podpivničením. Autorom stavby je Alexander Feigler. Budova výletného hostinca U Albrechta, dnes budova Červeného kríža.

Záhrada. Záhrada s historickou zeleňou bola vybudovaná začiatkom 20.storočia. Má nepravidelný pôdorys. Nachádza sa pri hostinci blízko ulice Myjavská.