Cestný most v Kráľovej pri Senci

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1981. V blízkosti kostola juhovýchodne od okresného mesta stojí za obcou secesný cestný most cez Čiernu vodu. Postavený bol v roku 1904. Upravovaný bol v 20.storočí. Je to tehlový a kamenný trojklenbový oblúkový most. Most, ktorý je dielom talianskych majstrov, spájal kaštieľ na pravom brehu s parkom a pozemkami na ľavom. Všeobecne sa udáva, že most je barokový a pochádza z 18. storočia, ale stavba iba imituje barok. Pamiatka bola obnovená s príspevkom z grantového programu Obnovme si svoj dom z Nadácie SPP. Most sa stal predlohou pre poštovú známku s nominálnu hodnotou 29,-Sk vydanú Slovenskou poštou v roku 2007. Autorom opravy mosta je Ján Nagymihály.