Bytový dom Palisády 26, 28

Národná kultúrna pamiatka Bytové domy vyhlásená v roku 1980. Nachádza sa v Pamiatkovej zóne. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Bytový dom I. Kubistický nájomný bytový dom bol postavený v rokoch 1924-1925. Upravovaný bol v rokoch 1925-1926, v 1.polovici 20.storočia a v rokoch 2008-2010. Má lichobežníkový pôdorys, dvojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s podkrovím a pivnicou. Autorom stavby je F. Kríž. Schodiskový radový dom stojí na ulici Palisády 26.

Bytový dom II. Kubistický nájomný bytový dom bol postavený v roku 1924. Upravovaný bol v polovici 20.storočia a v rokoch 2008-2010. Má pôdorys v tvare L, dvojtraktovú dispozíciu, je štvorpodlažný s podkrovím a pivnicou. Autorom stavby je F. Kríž. Schodiskový nárožný dom stojí na ulici Palisády 28.