Bytový dom Hviezdoslavovo námestie 7, Paulínyho 8

Národná kultúrna pamiatka Bytové domy vyhlásená v roku 1999. Nachádza sa v Pamiatkovej zóne. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Bytový dom I. Funkcionalistický nájomný bytový dom bol postavený v rokoch 1935-1936. Má pôdorys v tvare nepravidelného obdĺžnika, dvoj a trojtraktovú dispozíciu, je osempodlažný s pivnicou. Autormi stavby sú pravdepodobne Bohuslav Fuchs a Emil Brull. Radový dom stojí na Hviezdoslavovom námestí 7.

Bytový dom II. Funkcionalistický nájomný bytový dom bol postavený v rokoch 1935-1936. Má pôdorys v tvare nepravidelného obdĺžnika, dvoj a trojtraktovú dispozíciu, je päťpodlažný s pivnicou. Autormi stavby sú Bohuslav Fuchs a Emil Brull. Radový dom stojí na ulici Paulínyho 8.